A kosár üres 
 

Mielőtt elmennél: ezek az egyéjszakás szex íratlan szabályai

Az egyéjszakás kalandok szabályairól osztott meg tanácsokat egy újságíró, nevezetesen Humfrey Hunter. Mit illik, mit nem egy ilyen esetben? A cikk nőknek szólt ugyan (hogy megóvják magukat az érzelmi csalódástól), de férfiaknak éppúgy tanulságul szolgál, mint a gyengébbik nem képviselőinek. Olvassuk el az alábbi egyéjszakás kalandról szóló sztorit, és nézzük meg, hogyan is kell viselkedni egy ilyen intim szituációban, hogy jól is érezzük magunkat, de ne is bántsuk meg a másikat.

A sztori

Egy férfi mesélte el a történetét, ami arról szólt, amiről sok más ember története is: a baráti társaságában megismert egy nőt, aki első látásra vonzó volt számára. Telefonszámot cseréltek, a beszélgetés alatt pedig szóba kerül az is, ki hol lakik, de napokig nem történt semmi, míg végül a pasi egyik este megcsörgette a nőt, amikor annak a lakása előtt haladt el autóval.

Megkérdezte, hogy felugorhatna-e egy kávéra, mire a nő igennel felelt. A férfi felment, a nő csinosan felöltözve, sminkelve fogadta, beszélgettek egy kicsit, majd „durr bele a közepébe” módon egymásnak estek.

Szép és aktív este volt, a férfi barokkos bókokkal bizonygatta, hogy odavan a nőért. Reggel korán le kellett lépnie, mert munka előtt haza akart menni, hogy átöltözzön.

Mivel a nő még aludt, úgy döntött, nem kelti fel, hanem kiosont a lakásból. Nem beszéltek meg semmit, így többet nem kereste a nőt, és a nő sem őt.

Klasszikus sztori, mégsem teljesen korrekt. Miért nem? Azért, mert hiányzik belőle az egyéjszakás kalandok íratlan szabályai közül néhánynak a betartása.

Realitás

Az egyik szabály az, hogy az egyéjszakás kalandokat nem szabad összekeverni a tartós, komoly párkapcsolatokkal, de nem is szabad áltatni a másikat azzal, hogy „ebből bármi” lehet. Éppen ezért a sokszorosan összetett mondatokba foglalt ígéretekkel, jövő idejű kijelentésekkel is óvatosan kell bánni.

Jobb az elején tisztázni, hogy miről szól ez az este. Ezt akkor is korrektebb meglépni, ha kicsit illúzióromboló, vagy megtöri az egymásnak esés szenvedélyes dinamikáját.

Tény, hogy senki sem vágyik arra, hogy félig letolt gatyával ilyen „kiszólásokkal” stoppolja a jelenetet, de egy finom jelzés még bele szokott férni. Ha a másik tesz ilyen vallomást, akkor meg ne vedd sértésnek.

Köszönj el!

Az alapvető tiszteletet és figyelmet nem csupán ajánlott, hanem kötelező megadni egy alkalmi partnernek is. Egyiketeket sem minősíti az, amit éppen tenni készültök, az odafigyelés mindenkinek jár, és ennek egyik fontos alapeleme, hogy rendesen elköszönsz, mielőtt kilépsz az ajtón.

Angolosan távozzanak az angolok, egy bizonyos kor felett így lelépni ciki, és nem vall felnőtt viselkedésre. Vállald, hogy reggel a másik szemébe kell nézned, és esetleg olyat fogsz hallani, amit nem szeretnél, vagy neked kell olyat mondanod, amit nem teszel meg szívesen.

Ha menni akarsz, menj!

Ha bármelyik fél meggondolja magát menet közben, akkor ezt egyenesen közölni kell a másikkal, a másiknak pedig ezt el kell fogadnia. Ha téged utasítanak el, akkor köszönj, és lépj le.

Elköszönéskor belefér egy mondat, amiben megbeszélitek, hogy ez most mi volt, és akartok-e folytatást. Nem szükséges hosszan magyarázkodni, követelőzni meg tilos a jövőbeli találkozásokkal vagy repetázással kapcsolatban, egyszerűen csak egy-egy mondattal zárjátok le a történteket.

Így mindenki képbe kerül, és mindenki számára egyértelművé válik, hogy számíthat-e újabb találkozásra, esetleg a kapcsolat szexen túli kiterjesztésére is.

Legyen nálad váltóruha!

Az egyéjszakás kalandok általában spontán módon alakulnak, talán ezért is nevezzük kalandnak, és nem egyéjszakás randevúnak, így nehéz felkészülni rájuk a „felszerelés” tekintetében.

Az egészségügyi vonalú megelőzéseken túl, ha előre egyeztetitek egy kedves ismerőssel a találkozót, és erre nem a te otthonodban kerül sor, akkor vigyél magaddal olyan kelléktárat, hogy kényelmesen ott tudj aludni, ha úgy alakulna az este, vagy másnap onnan tudj elindulni a munkahelyedre. (A kispárnádat azért ne cipeld magaddal!)

Az alkalmi együttlétekkel kapcsolatban ne legyenek túl nagy elvárásaid, nem egy összeszokott páros fog ágyba bújni, de ettől függetlenül – természetesen – alakulhat zseniálisan az estéd.

(forrás:men.hu)